Moet ik zelf eerst de vlek behandelen?

Het is beter om niet eerst zelf de vlek te behandelen. Vaak dringt de vlek dan dieper in de vezel; het zal voor ons moeilijker worden om de vlek dan geheel te verwijderen. Ook kunt u de stof beschadigen zodat er een lichte plek of kring overblijft.

Er zit een urinevlek van de kat op mijn bank. Gaat dit eruit?

Helaas lossen urinevlekken van katten/honden heel slecht op in de oplosmiddelen. Ook de nare geur zal niet helemaal verdwijnen. Toch is het wel goed om de hoezen te laten reinigen. Wanneer u er niets aan zou laten doen wordt de vlek na verloop van tijd erger door verdere inwerking in de stof.

Stomen jullie ook Linteloo bankhoezen?

Wij hebben veel ervaring met het reinigen van Linteloo bankhoezen. De bankhoezen zijn erg mooi te reinigen. Het klittenband vormt geen probleem bij het stomen. Deze plakken wij af voor de reiniging

Kunnen jullie de hoezen voor mij wassen in plaats van stomen?

In het algemeen kunnen bankhoezen niet gewassen worden in water. Een verkeerde reiniging kan funest zijn voor natuurlijke eigenschappen van materialen of voor eigenschappen die bij de productie, verving en andere vormen van veredeling zijn aangebracht. Met wassen kunnen garens krimpen, kleuren verbleken of naden kunnen stukgaan.

Let op! Sommige bankhoezen van Ikea zijn voorgekrompen in het water en kunnen wél met water behandeld worden. Als dit het geval is, moet dit duidelijk staan aangegeven in het wasetiket. In elk ander geval is het beter om de bankhoezen chemisch te laten reinigen.

Vuil- en waterafstotend laten maken: is dit noodzakelijk?

Met chemisch reinigen kunnen uw hoezen waterafstotend en vuilwerend gemaakt worden. Dit is een verbetering van de gebruikseigenschap. Het is niet noodzakelijk, maar biedt wel veel gebruiksgemak! De water- en vuilafstotende laag zorgt ervoor dat de vlek niet meteen diep in de vezel dringt. De vlek blijft er als het ware ‘bovenop’ liggen. U kunt dan gemakkelijk de vlek snel afnemen met een schone, droge witte doek. Altijd ‘kloppend’ deppen; nooit wrijven!

In mijn bankhoes bevindt zich geen wasetiket. Is dit erg?

Het wasetiket wordt door de leverancier op het textiel aangebracht om te voorkomen dat er een verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast. In de praktijk blijkt dat de leverancier bij bankhoezen zelden een wasetiket aanbrengt. Voor ons is dit geen probleem; Wij hebben specialistische kennis van alle materialen en kunnen vaststellen uit welke grondstof uw bankhoes bestaat (wol, katoen, kunstvezels etc.). Ook kunnen wij onderzoeken of een stof veredeld is door verving, bedrukking en dergelijke. Wij analyseren uw bankhoezen en passen daarna de juiste reinigingsmethode toe.

Kunnen de hoezen gaan krimpen?

Hoezen kunnen soms krimpen tijdens de professionele reiniging. We kunnen niet instaan voor relaxatiekrimp tot 3%. Toch is chemisch reinigen een heel veilige methode; Bankhoezen kunnen absoluut niet in (koud) water gewassen worden.

Mijn bank is ook verkleurd. Komt dit nog goed?

Vooral katoen en linnen stoffen zijn gevoelige materialen voor lichtinvloeden van buitenaf. Hetgeen verkleurd is zal nooit meer de originele kleur krijgen. Maar wees gerust, in de praktijk blijkt dat na het stomen de verkleuring toch minder opvallend is omdat er ook een deel vervuiling aanwezig was.