online stomerij bankhoezen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen over stoomgoed

De huisstofmijt voedt zich met huidschilfers, die wij dagelijks in huis verliezen. De huisstofmijt houdt zich graag op in dekbedden, matrassen, kussens en gordijnen. Veel mensen zijn allergisch voor deze huisstofmijt. Na het professioneel laten reinigen van uw kleding en woningtextiel is deze huisstofmijt verwijderd.

Met name moderne, technisch hoogstaande stoffen kunnen niet chemisch gereinigd worden. Deze stoffen worden vaak gebruikt in outdoor en skikleding. Stoffen met ademende eigenschappen waarbij het transpiratievocht van binnenuit wel afgevoerd moet kunnen worden. Deze stoffen kunnen meestal niet chemisch gereinigd worden: Dit heeft met de kunststoffen en zachtmakers te maken die in deze stoffen zijn verwerkt. Meestal kunststof coatings aan de binnenkant van de stof of met kunststof afgeplakte naden. Om deze stoffen op de juiste manier te reinigen gebruiken wij speciale ‘lanadol’ wasmachines. Met water en aangepaste zepen en oplosmiddelen wordt uw kledingstuk weer mooi en schoon. Ook bij deze behandeling is het mogelijk om een extra water- en vuilafstotend behandeling te geven.

Thuis beschikt u over een moderne apparatuur met een veelheid aan programma’s voor het wassen en drogen van bijna al uw textiel. Het lijkt zo logisch wanneer het etiket aangeeft dat het in de wasmachine gewassen mag worden. Toch blijft het oppassen: zeker met mooie natuurlijke Het lijkt zo logisch wanneer het e etiket aangeeft dat het in de machine mag gewassen. Toch blijft het oppassen: zeker met mooie natuurlijke stoffen zoals wol, mohair, linnen, zijde en viscose. Deze materialen hebben als eigenschap dat het lichaamsvocht goed opneemt. Wanneer deze kwetsbare materialen met water in de (huishoud)wasmachine worden gewassen kan er onnodige kreukvorming en vervilting ontstaan. De stomerij maakt gebruik van mildere en ruimere wasmachines en speciale zepen waardoor het kledingstuk ook na het wassen in water mooi blijft.

Oeps, een vlek? Niet aankomen! Vlekverwijdering is een vak apart! Wanneer men een vlek ontdekt op de kleding of woningtextiel is men geneigd hier zelf iets snel aan te doen. Echter, meestal werkt dit averechts! De vlek wordt groter, dringt dieper in de vezel, er ontstaat een nieuwe kring of de stof wordt lichter door het wrijven.. En helaas bestaan er nog steeds geen wondermiddeltjes, zelfs niet Grootmoeders Tips! Dus doe geen pogingen om de vlek te verwijderen. Probeer hoogstens te voorkomen dat de vlek verder uitloopt: droog deppen met een schone doek. Dan snel naar de stomerij: deze zal met de juiste oplosmiddelen en machines de vlek netjes kunnen verwijderen. Zo zijn o.a. vet-, smeer- en olijfolie vlekken meestal geen probleem voor ons.

Zodra er een vlek ontstaan is geven wij het advies om deze te laten drogen of hooguit licht te deppen ( ‘kloppen’) met lauwwarm water; Vooral niet te nat maken. Vervolgens naar de stomerij gaan!

Het wasetiket wordt door de leverancier op het textiel aangebracht om te voorkomen dat er een verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast. Indien er geen wasetiket aanwezig is, is dit voor ons geen probleem; Wij hebben specialistische kennis van alle materialen en kunnen vaststellen uit welke grondstof uw stoomgoed bestaat (wol, katoen of kunstvezels etc.). Ook kunnen wij onderzoeken of een stof veredeld is door verving, bedrukking en dergelijke. Wij analyseren uw stoomgoed en passen daarna de juiste reinigingsmethode toe.

Natuurlijk staan wij in voor ons vakmanschap. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Textielreinigers NETEX, de branchevereniging voor textielreinigers. Tevens beschikken wij over het Netex Milieucertificaat en het Totaal

Kwaliteitscertificaat. Dit betekent een extra garantie dat wij werken volgens strikte normen voor kwaliteit, hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieuzorg. Ook gebruiken wij de leveringsvoorwaarden, die Netex samen met de Consumentenbond heeft opgesteld. Indien u een klacht heeft zijn deze leveringsvoorwaarden een leidraad voor ons. Wij zullen er alles aan doen om het niet zover te laten komen, maar voor klachtenbehandeling zijn wij aangesloten bij OKB (technische beoordeling door Onafhankelijke Klachten Beoordeling) en bij de Geschillencommissie Textielreiniging (onafhankelijke geschillencommissie).

Natuurlijk doen wij onze uiterste best om alle vlekken te verwijderen. Vlekken worden van te voren beoordeeld, vervolgens met het juiste oplosmiddel behandeld en gereinigd. Wanneer de vlek er niet uit is na de reiniging wordt het procédé herhaald. Meestal geeft het dan wel een goed eindresultaat. Soms lukt het ons helaas niet, ondanks al onze inspanningen, om een vlek geheel te verwijderen.

Nee, integendeel: regelmatig laten reinigen van uw kledingstuk voorkomt slijtage. Juist het vuil dat (te lang) in de stof blijft veroorzaakt slijtage.

Stoomgoed kan heel soms krimpen tijdens de professionele reiniging. Er kan dan sprake zijn van een relaxatiekrimp tot maximaal 3%. Bij wassen in water is dit risico voor met name natuurlijke materialen (wol, zijde, linnen, viscose en katoen) echter veel groter!

Door een professionele behandeling van het artikel wordt de levensduur van het kledingstuk en woningtextiel verlengd. Het gereinigde artikel is weer als nieuw, zonder enig verlies van de oorspronkelijke kwaliteit. Zo beschouwd is professionele textielreiniging al een duurzame activiteit: het artikel gaat langer mee of krijgt een tweede leven! Maar ook het reinigingsproces zelf is duurzaam. Door toepassing van moderne technieken en machines wordt voorkomen dat oplosmiddelen in het milieu (water en/of lucht) terechtkomen. Ook wordt steeds gezocht naar milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare oplosmiddelen die in het reinigingsproces de gewenste kwaliteit leveren.

Voor het reinigen is “stomen” niet de juiste benaming; Dit moet eigenlijk chemisch reinigen zijn. Het chemisch reinigen gebeurt in gesloten machines, te vergelijken met een soort grote wasmachines. Het vuil en de vlekken worden verwijderd met zeep en een oplosmiddel. Dit oplosmiddel is zacht van aard en beschermt kwetsbare materialen waardoor de stof niet gaat krimpen of vervilten. Stoom wordt alleen gebruikt bij de afwerking: het strijken en persen.

Veelgestelde vragen over bankhoezen

Heeft u een extra stel bankhoezen? Het is altijd beter om de hoezen die niet gebruikt worden schoon op te bergen. Als ze vervolgens gebruikt dienen te worden komen ze als nieuw tevoorschijn.

Regelmatige reiniging van uw bank voorkomt slijtage. Uw bank blijft langer mooi.

Het is beter om niet eerst zelf de vlek te behandelen. Vaak dringt de vlek dan dieper in de vezel; het zal voor ons moeilijker worden om de vlek dan geheel te verwijderen. Ook kunt u de stof beschadigen zodat er een lichte plek of kring overblijft.

Helaas lossen urinevlekken van katten/honden heel slecht op in de oplosmiddelen. Ook de nare geur zal niet helemaal verdwijnen. Toch is het wel goed om de hoezen te laten reinigen. Wanneer u er niets aan zou laten doen wordt de vlek na verloop van tijd erger door verdere inwerking in de stof.

Wij hebben veel ervaring met het reinigen van Linteloo bankhoezen. De bankhoezen zijn erg mooi te reinigen. Het klittenband vormt geen probleem bij het stomen. Deze plakken wij af voor de reiniging

In het algemeen kunnen bankhoezen niet gewassen worden in water. Een verkeerde reiniging kan funest zijn voor natuurlijke eigenschappen van materialen of voor eigenschappen die bij de productie, verving en andere vormen van veredeling zijn aangebracht. Met wassen kunnen garens krimpen, kleuren verbleken of naden kunnen stukgaan.

Let op! Sommige bankhoezen van Ikea zijn voorgekrompen in het water en kunnen wél met water behandeld worden. Als dit het geval is, moet dit duidelijk staan aangegeven in het wasetiket. In elk ander geval is het beter om de bankhoezen chemisch te laten reinigen.

De “Gelderland” bank heeft zwarte rubberen banden vastgenaaid aan de stof. Ook deze hoezen kunnen gereinigd. Het rubber blijft mooi en soepel.

Met chemisch reinigen kunnen uw hoezen waterafstotend en vuilwerend gemaakt worden. Dit is een verbetering van de gebruikseigenschap. Het is niet noodzakelijk, maar biedt wel veel gebruiksgemak! De water- en vuilafstotende laag zorgt ervoor dat de vlek niet meteen diep in de vezel dringt. De vlek blijft er als het ware ‘bovenop’ liggen. U kunt dan gemakkelijk de vlek snel afnemen met een schone, droge witte doek. Altijd ‘kloppend’ deppen; nooit wrijven!

Het wasetiket wordt door de leverancier op het textiel aangebracht om te voorkomen dat er een verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast. In de praktijk blijkt dat de leverancier bij bankhoezen zelden een wasetiket aanbrengt. Voor ons is dit geen probleem; Wij hebben specialistische kennis van alle materialen en kunnen vaststellen uit welke grondstof uw bankhoes bestaat (wol, katoen, kunstvezels etc.). Ook kunnen wij onderzoeken of een stof veredeld is door verving, bedrukking en dergelijke. Wij analyseren uw bankhoezen en passen daarna de juiste reinigingsmethode toe.

Hoezen kunnen soms krimpen tijdens de professionele reiniging. We kunnen niet instaan voor relaxatiekrimp tot 3%. Toch is chemisch reinigen een heel veilige methode; Bankhoezen kunnen absoluut niet in (koud) water gewassen worden.

Vooral katoen en linnen stoffen zijn gevoelige materialen voor lichtinvloeden van buitenaf. Hetgeen verkleurd is zal nooit meer de originele kleur krijgen. Maar wees gerust, in de praktijk blijkt dat na het stomen de verkleuring toch minder opvallend is omdat er ook een deel vervuiling aanwezig was.

Nee, dit is geen enkel probleem. Tijdens het reinigen van uw bankhoezen wordt het klittenband afgeplakt.

Stomen is een populaire benaming voor chemisch reinigen. Het reinigen gebeurt in gesloten machines,te vergelijken met een soort grote wasmachines. De vlekken worden verwijderd met zeep en een zogenaamd oplosmiddel. Dit oplosmiddel is zacht van aard en beschermt kwetsbare materialen. Na het reinigen van uw bankhoezen worden de stoffen ook gedroogd in dezelfde machines. Stoom wordt voornamelijk gebruikt bij de afwerking van stoomgoed zoals het strijken en persen na het chemisch reinigen.

Smeervlekken of schoensmeervlekken deppen met een oplosmiddel van wasbenzine. Let op: wasbenzine is brandbaar! Vervolgens de vlek deppen met een doekje met lauw water. Maak vooral de doek niet te nat.

Ballpoint of stift vlekken deppen met een oplossing van spiritus of alcohol. Daarna de vlek deppen met lauw water.

Bloedvlekken deppen met koud water. Gebruik nooit heet want dan wordt de vlek gefixeerd! Eventueel de bloedvlek deppen met een oplossing van 3% waterstofperoxide. Altijd eerst testen (op een niet zichtbare plek) of de waterstofperoxide de kleur van de bankhoes niet aantast.

Wijnvlekken zijn altijd moeilijk te behandelen. Het beste is het om er meteen zout op te strooien, zout neemt namelijk vocht op. Het zout neemt de wijnvlek echter niet weg. Nadat het zout is uitgewerkt de vlek voorzichtig deppen met een iets vochtige doek met een neurale zeep. Uiteraard is het beter meteen de professionele reiniger in te schakelen.

De vlek deppen met lauw water. Gebruik hiervoor een doek met neutrale zeep. Maak de doek niet te vochtig.

Beter is het om niet aan de vlekken te werken om beschadiging te voorkomen. De professionele reiniger heeft de middelen en apparatuur om de vlek goed te behandelen. Indien u toch zelf aan de slag wilt zijn hier een aantal tips:

Steeds werken met een schone witte doek. Een gekleurde doek kan namelijk kleur afgeven. Gebruik steeds een schoon stukje van de doek, anders kan de vlek weer in de stof gedrukt.

Indien mogelijk een wit absorberend doekje onder de vlek leggen. Deze onderliggende doek neemt een belangrijke hoeveelheid vuil en vlekkenmiddel op en moet dus tijdens het deppen regelmatig verschoond worden.

Vloeistoffen zoveel mogelijk opnemen met een schone witte doek of wit keukenpapier. Ook hier geldt weer: altijd deppen, nooit wrijven!

Bij gebruik van oplosmiddelen steeds kleine hoeveelheden nemen en van buiten naar binnen werken. Voordat u de vlek behandelt test u het middel op een onopvallend stukje van de bank. Het oplosmiddel kan namelijk een reactie geven op de stof.

Nooit té nat werken. Een té natte behandeling kan kringen doen ontstaan.

Altijd deppen op de stof, nooit wrijven of boenen. Wrijven maakt immers de vlek groter en beschadigt de stof.

Laat droog wat droog verwijderd kan worden.

Wat klanten zeggen

Communicatie verliep helder

Gordijnen laten stomen….resultaat is fantastisch..niet gekrompen en ook vet vlekken zijn door extra behandeling verdwenen. Communicatie verliep helder en de afspraken werden nagekomen. Een dikke pluim voor dit bedrijf!!

Een dikke pluim voor dit bedrijf!

Gordijnen laten stomen….resultaat is fantastisch..niet gekrompen en ook vet vlekken zijn door extra behandeling verdwenen. Communicatie verliep helder en de afspraken werden nagekomen. Een dikke pluim voor dit bedrijf!!